Karin werkt op basis van gelijkwaardigheid, vertrouwen en respect. De invulling van coachingtrajecten en trainingen stelt ze in overleg met de klant vast aan de hand van de gewenste doelen. De analyse van de situatie en de persoon of het team, het vaststellen van de benodigde gedragsverandering en oefeningen in de praktijk maken onderdeel uit van elk traject.

Analyse als vertrekpunt

Een praktische analyse van de communicatievaardigheden en gedragingen van individu en/of team vormt de basis voor de gedragsverandering die nodig is voor de functioneringsverbetering. Als externe trainer en coach is Karin in staat deze objectief te beoordelen. Ook benoemt ze de barrières die de ontwikkeling in de weg staan. Vervolgens formuleert Karin samen met de klant de stappen naar oplossingen.

Gedragsverandering

In verschillende sessies wordt gewerkt aan gedragsverandering en het verbeteren van de communicatietechnieken. Verschillende tools ondersteunen daarbij. Bijvoorbeeld intensieve gesprekken en gecertificeerde analyse- en coachingmethoden. De sessies hebben altijd een directe link naar de praktijk. Zo kunnen mensen direct aan de slag met hetgeen ze hebben geleerd.

Oefening

Het is belangrijk dat de nieuwe inzichten en technieken direct in de praktijk worden gebracht. Zo worden ze werkelijk deel van de gecoachte. In een beschermde omgeving worden communicatievaardigheden geoefend. Bijvoorbeeld met een-op-een gesprekken met Karin of door verhelderende rollenspellen met een professionele acteur. Ook krijgt de gecoachte of het team opdrachten mee, die in een echte werksituatie moeten worden uitgevoerd.

Locatie

Bij de sessies is het belangrijk is dat de mensen en team zich op hun gemak voelen. Dat kan in hun eigen omgeving zijn, bij Helman & Partners in Laren of bijvoorbeeld in een conferentiehotel op de Veluwe of aan zee.

Meer weten?
E-mail Karin of bel 06 53 49 76 20