Sollicitatiecommissie training en coaching voor de beste voorbereiding

Sollicitatietrajecten zijn zeer arbeidsintensief voor organisaties. Het voorbereiden, de gesprekken en het nemen van beslissingen kost veel tijd, energie en geld. Dat maakt een doortastende, professionele aanpak noodzakelijk. Karin Starink ondersteunt, coacht en traint sollicitatiecommissies.

Sollicitatiecommissies worden meestal ad-hoc samengesteld uit medewerkers vanuit meerdere gelederen in de organisatie. Het werven en selecteren van een nieuwe collega behoort meestal niet tot de dagelijkse activiteit van de leden.

Succesvol samenwerken binnen de sollicitatiecommissie

De betrokken medewerkers worden door Karin Starink getraind. Ze krijgen de werving- en selectievaardigheden die nodig zijn om op correcte wijze sollicitatiegesprekken te voeren en de meest geschikte kandidaat te herkennen. Daarnaast worden ze getraind in effectieve communicatie en in soepel en succesvol samenwerken. Voorafgaand aan de gesprekken en in de fasen die daarop volgen.

Een rollenspel met een professionele acteur kan deel uitmaken van de training. Door te oefenen en gesprekken van anderen te observeren, maken de deelnemers zich de vaardigheden snel eigen. Het is een praktijkgerichte training. Het team kan direct aan de slag met de verkregen kennis.

Wil je weten hoe het trainen en coachen van een sollicitatiecommissie in zijn werk gaat? Bekijk een voorbeeld case van sollicitatiecommissie coaching

www.helman.nl sollicitatie commissie training

Doelstellingen training van sollicitatiecommissies:

  • Afbakening van taken en rollen binnen het team
  • Effectieve communicatievaardigheden binnen het team
  • Een planmatige, professionele en doelgerichte werkwijze
  • Een objectieve houding, in het belang van de organisatie
  • Het op zijn gemak kunnen stellen van de kandidaat
  • Het stellen van de juiste vragen en kunnen doorvragen
  • Het kennen van verboden vragen
  • Het herkennen van de geschikte kandidaat

‘In de afgelopen 20 jaar heb ik Karin leren kennen als een duidelijke en effectieve consultant, trainer en coach. Zij weet een prettige toon te combineren met vasthoudendheid om zo de gestelde doelen te bereiken.’ Arjen R. Jaarsma,
 partner bij De Roo

Meer weten?
E-mail Karin of bel 06 53 49 76 20