Case coaching sollicitatiecommissie

Helman & Partners - coaching sollicitatiecommissie

Een scholengemeenschap is op zoek naar een locatiedirecteur. Om medewerkers inspraak te geven, wordt een sollicitatiecommissie samengesteld. De meeste leden van de sollicitatiecommissie zijn onervaren in het voeren van sollicitatiegesprekken met sollicitanten. Ook kennen ze elkaar nog niet zo goed. Karin Starink wordt om advies gevraagd. Ze biedt een training op maat om de leden van de sollicitatiecommissie wegwijs te maken in de aankomende selectieprocedure.

De sessies van Karin zijn gericht op de praktijk. Daarom wordt er veel geoefend, bijvoorbeeld met een acteur. Hierdoor raken de leden snel thuis in het voeren van gesprekken. Zowel de communicatievaardigheden binnen het team als met de sollicitant komen uitgebreid aan bod.

Alle leden krijgen een eigen rol tijdens de selectieprocedure. Zo weet iedereen precies wat er van hem of haar wordt verwacht. Ze oefenen hoe ze de sollicitant op zijn gemak stellen, het gesprek correct inleiden en afronden en op een professionele wijze de juiste vragen stellen.

Na de training van Karin is iedereen uitstekend voorbereid. De leden hebben er vertrouwen in dat ze de geschikte kandidaat zullen herkennen. Bovendien zijn ze in staat objectief en in het belang van de organisatie te redeneren. Tijdens de werkelijke selectieprocedure begeleidt Karin het team vanaf de zijlijn, tot de geschikte locatiedirecteur is gevonden.

Meer weten?
E-mail Karin of bel 06 53 49 76 20